Maandag 17:00 - 21:00, Dinsdag gesloten, Woensdag / zondag 16:00 - 21:30 Nieuweweg 75, 4811 LW Breda

076 – 763 04 03

Logo Satehut Breda
Facebook SatehutInstagram Satehut

Over ons

Roy van der Hijde, de oprichter van de Satéhut, had de droom de keuken van zijn vaderland Indonesië, in zijn huidige woonplaats Breda te integreren. Zijn lievelingsgerecht saté, waarvan het recept in zijn familie van generatie tot generatie is doorgegeven, probeerde hij door middel van een eigen restaurant aan de Bredase bevolking te presenteren. Uit deze droom is de Satéhut ontstaan.

In 1984 was hij begonnen in een klein zaakje in de Bredase binnenstad. Het bleek zo succesvol te zijn dat uitbreiding noodzakelijk was, tot zelfs viermaal toe! 


Klein begonnen en nu uitgegroeid tot een begrip in Breda en omstreken. Roy’s basisfilosofie, het aanbieden van kwaliteit en service tegen een redelijke prijs, is een bedrijfsfilosofie geworden die sindsdien zeer succesvol is gebleken.

De basis voor het succes van de Satéhut: de gasten worden snel en vriendelijk bediend en de producten zijn van goede kwaliteit. 

De Satéhut heeft ruim 13 jaar onder de vleugels van Roy kunnen groeien. In 1997 is door een tragisch ongeval Roy van der Hijde niet meer met ons. Toch leeft zijn droom voort… Eerst heeft Lianne de vrouw van Roy de Satéhut voortgezet tot 2009.

Liroy, de oudste van de vier zonen, heeft alles met de paplepel meegekregen. Toen hij net geboren was lag hij in de maxi cosi bij de bar. En vanaf het moment dat hij kon lopen rende hij door de keuken en mocht krupuk zakjes vullen voor de afhaal bestellingen. Hij hielp al gauw mee in keuken. En zei dan ook altijd dat hij in de voetsporen van zijn vader wil treden.

Dit is hem dan ook samen met zijn vrouw Geal in 2011 gelukt. De Satéhut is weer op de kaart gezet.

De satés worden nog steeds geroosterd op de traditionele wijze namelijk houtskool, want dat geeft toch die extra lekkere authentieke smaak.

Onze droom is uitgekomen, om weer de Satéhut te beginnen, van vader op zoon.

Liroy en Geal zijn heel enthousiast. En voor de gasten die bij ons komen eten, zeggen we alvast Selamat makan (eetsmakelijk)!   

Website by: Diink Creative